torstai 23. joulukuuta 2010

IKH Seat PVC VLD1570A istuin Natikkaan


Hommasin Natikkaan IKH:lta istuimen (IKH Seat PVC VLD1570A ), koska alkuperäinen haravakoneen istuin oli hiukan liian askeettinen. Istuin on valettu polyuretaanista ja se olikin yksi tärkeimpiä valintaperusteita, koska yleensä mm. keinonahalla päällystetyt ja superlonilla pehmustetut penkin avotraktorissa saavat usein sadevettä jota sitten tirsuu pitkän aikaa penkin sisältä kuskin takamukseen. Vaikka tämän penkin päälliskuori menee puhki, se ei siitä huolimatta ime vettä.

IKH:n penkissä tulee mukana liukukiskot. Tätä penkkiä saa myös jousitettuna. Minusta jo pelkät liukukiskot nostavat istuma-asentoa liikaa joten otin ne pois. Penkin koeistuttuani mitoitin kiinnityspisteet.

Tein kulmaraudasta kiinnikkeet penkille jotka on ruuvattu penkin pohjassa oleviin kierrereikiin. Penkin akseli on 12mm pyörötankoa. Penkin akseli on tarkoitus lukita traktorin puolella oleviin korvakkeisiin ja tehdä laakerointi penkin kiinnityrautoihin. Sitä varten olen sorvannut helat jotka voi hitsata kulmarautoihin. Akselitapin päissä on haarasokat stoppareina.

Penkin alle on tarkoitus laittaa vielä kumitassut jotka vastaavat hydrauliikkarepun kanteen. Nyt kulmaraudat ovat suoraan sen päällä.

Minusta penkki on varsin hyvä nyt vuoden kokemuksella, pakkasilla se on takapuoleen lämmin.















2 kommenttia:

  1. Onkos alkuperäinen istuin tallessa. Olisin kiinnostunut hankinnasta.

    VastaaPoista
  2. On tallessa ja joutaa, jos vielä kiinnostaa, ei ole kyllä häävi...

    VastaaPoista